Vernieuw je lidmaatschap 2024 tijdig!

In 2023 hadden we 265 leden.

Voor 2024 staat de teller momenteel op 210, waarvan 29 nieuwe leden.
We heten onze nieuwe leden hartelijk welkom bij onze wandelclub.

Hernieuw tijdig je lidmaatschap
Het lidgeld bedraagt € 20 per persoon. Jongeren t.e.m. 15 jaar betalen € 10.
Het lidgeld wordt door de meeste mutualiteiten volledig of gedeeltelijk terugbetaald. Een formulier wordt jaarlijks bij inschrijving meegegeven of kan afgehaald worden tijdens onze Oliebollentocht van zat 10 febr 2014.
Ons rekeningnummer bij Argenta bank is: IBAN BE53 9791 4773 5853
! Steeds duidelijk naam, voornaam en reden van betaling vermelden !
Cash en/of met clubbonnen betalen, kan via onderstaand adres.

Heeft u nog vragen, aarzel niet om ons te contacteren:
administratie@margrietestappers.be
Francine VANMAELE, Stijn Streuvelslaan 5, 8810 LICHTERVELDE
tel: 051 72 50 54 gsm: 0498 80 80 72

Lidkaart
Nieuwe leden ontvangen eerst een voorlopig inschrijvingskaartje via mail. Hun lidkaart wordt via Wandelsport Vlaanderen opgestuurd met de gewone post.

Onze leden hebben een lidkaart en die blijft behouden voor 2024. Bij scanning wordt gecontroleerd of het lidgeld werd betaald. Wie zijn lidkaart verloren is, kan een nieuwe aanvragen (via mail of adres hierboven). Noteer ergens je persoonlijk lidnummer, want met je lidnummer kan men je steeds inschrijven voor een wandeling.
Opgelet! Clubs kunnen alleen gegevens opzoeken van hun eigen leden. Wie zijn lidmaatschap niet tijdig betaalt of zijn lidmaatschap niet kan bewijzen, wordt bij inschrijving voor een wandeling beschouwd als "niet-lid" en heeft geen recht op korting op het inschrijvingsgeld.

Foto's

Foto’s en klassement van ons Clubfeest op zon 26 nov 2023

link naar de foto’s
download klassement

Foto’s van onze Novembertocht op vr 17 nov 2023

Foto’s en filmpje van onze huisfotograaf Rudi Decock.
Klik op deze link om de foto’s te zien van Ivan Vanderportaele.

Nog niet ingeschreven voor onze laatste activiteit van 2023?

Inschrijven voor onze wandeluitstap naar Sint-Truiden van zon 17 dec 2023 kan tot uiterlijk zondag 10 december 2023.
Meer informatie in ons laatste Clubblad.

Woonzorgnetwerk BEN Roeselare zoekt vrijwilligers voor hun bedevaart naar Dadizele met de bewoners op woensdag 8 mei 2024

Ben jij de sportieve, vrijwillige en behulpzame wandelaar? Dan ben jij misschien de persoon die we zoeken.

Woonzorgnetwerk BEN Roeselare organiseert op woensdag 8 mei 2024 een bedevaart naar Dadizele voor de bewoners.

Zie je het zitten om (afwisselend) een rolwagen te duwen? Onderweg krijgen we een picknick en maken we nog een koffiestop. In Dadizele wonen we een misviering bij. Daarna keren we met auto/autobus terug naar WZN BEN Roeselare.
We zijn ook steeds op zoek naar vrijwilligers om zo nu en dan met een bewoner mee op stap te gaan in de omgeving.

Voel je jou geroepen? Heb je nog vragen?
Neem dan contact op met Ann Vandenbussche Begeleider Wonen en Leven: 0485 96 24 11

Vijf B&B’s, allen gelegen in de mooie Vlaamse Ardennen werkten samen een wandel- en fietsconcept uit:

  • U wandelt of fietst 5 dagen.
  • Elke nacht logeert u bij één van de 5 charmante B&B’s, en daarbij is alles voor u geregeld!
  • Een lekker avondmaal bij aankomst,
  • Overnachting en een stevig ontbijt,
  • Lunchpakket voor de nieuwe dag,
  • Vervoer van uw bagage naar de volgende B&B.
  • Bovendien ontvangt u een kaart met (door ons samengestelde) wandel- of fietsroutes die u leiden naar de volgende b&b,en die via een app met GPS te volgen zijn.
  • Bij elke wandeltocht heeft u de keuze tussen een tocht van circa 15 km of 25 km.
  • Bij elke fietstocht heeft u de keuze tussen een tocht van circa 45 km of 65 km.
Onze club heeft 3 kortingsbonnen ter waarde van 50 euro ontvangen (*) voor een 5 daagse trektocht met vijf in bed om bijvoorbeeld onder de kerstboom te leggen. Wie geïnteresseerd is, kan zo'n bon aanvragen via ons mailadres info@margrietestappers.be

Bij het boeken op www.metvijfinbed.be zal de korting van 50 euro meteen in mindering gebracht worden van de totaalprijs.


Alleenstaande: 950 euro
2 personen (1 kamer): 1230 euro
3 personen (1 kamer): 1830 euro
4 personen*: 2420 euro

Hartelijke groeten,
Team Met Vijf in Bed

Eva, Karen, Gerda, Katrien en Pierre.
www.metvijfinbed.be

* Korting van 50 euro, geldig op het totaalbedrag van een boeking op de website van www.metvijfinbed.be, waarvan de boeking gemaakt wordt voor 1/4/2024 en waarbij de wandel-of fietstrektocht doorgaat in 2024.
Korting niet cumuleerbaar. 1 bon per boeking voor minstens 2 personen

JE WANDELAVONTUUR BEGINT BIJ FLANDERS TRAILS

Onder de noemer Flanders Trails, bundelt Wandelsport Vlaanderen ook in 2024 enkele bijzondere wandelevenementen specifiek gericht tot de langeafstandswandelaars en dit gespreid over het Vlaamse wandellandschap. In twee jaar tijd blijft de populariteit van de Flanders Trails aangroeien. Het hippe, uitdagende en soms avontuurlijke accent verweven in de natuurrijke omlopen spreekt menig aan. Naast de fervente langeafstandswandelaar brengen de Flanders Trails ook jongere wandelaars op de been die onder vrienden, collega's of familie houden van een wandelchallenge. In 2024 trekken we deze lijn door. Meer nog: met het lanceren van een 15 km Junior Trail in samenwerking met onze mediapartner De Zondag zijn de Flanders Trails toegankelijker voor iedereen. Een ideale afstand om in het zog van de meer geoefende wandelaars de unieke sfeer van Flanders Trails op te snuiven.
KOMENDE FLANDERS TRAILS
PEERDEVISSCHERS WALK

Langs strand, duin, polder en dijk Tijdens de Peerdevisschers Walk loodsen verrukkelijke zandpaadjes afgewisseld met kronkelende wegen langs duinstruwelen, bosjes en enkele oude vissershuisjes je langs de mooiste natuurgebieden van de Westkust. Wat dacht je van de Witte Burg, de Doornpanne, de Schipgatduinen, de Hoge Blekker en het Natuurreservaat De Westhoek? Als toemaatje krijgen de deelnemers aan de 50 km er met de badplaats Bray-Dunes en Les Dunes Fossiles nog een stukje Noord-Frankrijk bij. Natuur in overvloed! Starten en finishen doe je in Oostduinkerke. Deze deelgemeente van Koksijde wordt al decennialang geassocieerd met de stoere garnaalvissers, die in hun knalgele jekkers op de brede rug van kolossale paarden nog op ambachtelijke wijze garnalen kruien.
Bij het overschrijden van de eindmeet wacht een heerlijke Lupulus Blond en blijvend aandenken als beloning. Vorig jaar met meer dan 1.000 deelnemers al ervaren als een TOP-organisatie. Wil je er ditmaal ook bij zijn? Keuze tussen 50, 35, 25 of 15 km. Alle info en inschrijven via www.peerdevisscherswalk.be
BRABANTSE ARDENNENTRAIL

In het hart van de Druivenstreek De Brabantse Ardennen is een streeknaam voor de regio tussen Halle en Leuven (zowel in Vlaams- als Waals-Brabant). Je wandelt er in een golvend landschap: langs talrijke holle wegen en langs valleien van meanderende riviertjes. Maar het zijn de bossen die je het meeste zullen imponeren: wist je dat sommige beuken een stamomtrek hebben van wel meer dan 3 meter? De regio werd onlangs erkend als Nationaal Park Brabantse Wouden. Tijdens de Brabantse Ardennen Trail ontdek je niet alleen deze monumentale natuur- en bomenpracht. Je trekt afhankelijk van de afstand ook langs de natuurgebieden van het Rodebos, de Laanvallei, de Doode Bemde, het Margijsbos en Lange Heide. Grote delen van de regio behoren tot de Druivenstreek. Ook deze organisatie kon rekenen op meer dan 1.000 deelnemers. Ben jij er ditmaal bij? Keuze uit 50, 35, 25 of 15 km. Alle info en inschrijven via www.brabantse-ardennentrail.be
BLIJF OP DE HOOGTE

Willen jullie graag meer weten over Flanders Trails of andere leuke wandeluitdagingen? Op de hoogte blijven van de komende Flanders Trails? Volg ons via www.facebook.com/flanderstrails.be
GRATIS TRAININGSGIDSEN

Onvoorbereid deelnemen aan de Flanders Trails of een wandelchallenge is geen goed idee! Of heb je de wandelsport net ontdekt en wil je je conditie rustig opbouwen? Geen probleem, Wandelsport Vlaanderen vzw helpt je met plezier op weg! Er werden trainingsgidsen en schema’s uitgewerkt van Start to Walk 5 en 10 km voor de beginnende wandelaar, 21 en 42 km voor de (halve) marathonwandelaar tot zelfs 80 en 100 km voor de ultrawandelaar! Wandelsport Vlaanderen vzw stelt deze traininggidsen gratis ter beschikking.
facebook