Verzet in Lichtervelde

Beleef de uitdagingen, de beproevingen en een onbreekbare verbondenheid tijdens de Tweede Wereldoorlog. De tentoonstelling โ€™80 jaar laterโ€™ is een onderdompeling in een cruciaal moment in de geschiedenis: de geboorte, de opkomst en de ondergang van het verzet in Lichtervelde en omstreken.
1. Tentoonstelling
Open van zondag 16 juni tot zondag 23 juni 2024
Gratis ingang - gezellige zomerbar
Locatie: Huis van verzet - Statiestraat 10 - 8810 Lichtervelde
Openingsuren: download folder
2. Wandeling
De wandeling van 3,6 km wordt voorzien van pijlen door de Margrietestappers.
Link naar het wandelparcours
Link naar de brochure

lees meer op onze website

Fotoโ€™s van onze Houtwaltocht op zat 18 mei 2024

Link naar de foto's
Met dank aan iedereen die foto's heeft doorgestuurd.

Wandeluitstap Adinkerke met de trein

Inschrijven kan nog tot uiterlijk zaterdag 8 juni 2024
zie onze vorige nieuwsbrief

Turfhouwetocht op di 6 aug 2024

De wandeling start op de hoeve van Kris Carbonez in de Ketelbuiserstraat 184 in Lichtervelde.
Meer info volgt op onze website

De app en de 2 nieuwe websites van Wandelsport Vlaanderen

Wij raden het gebruik van de wandelapp ๐—ช๐—”๐—ก๐——๐—˜๐—Ÿ.๐—•๐—˜-๐—ฎ๐—ฝ๐—ฝ van Wandelsport Vlaanderen sterk aan.
Je vindt er de wandelkalender en je kan navigeren naar de startplaats van een wandeltocht. Je kan eveneens de lidkaart(en) toevoegen, wat handig is bij het scannen.

De app is beschikbaar op Google Play en App Store en is makkelijk te downloaden via
https://app.wandelsportvlaanderen.be/

Wie moeite heeft om deze app te installeren kan tijdens onze wandeltochten steeds terecht bij iemand van onze bestuursleden.

www.wandelsportvlaanderen.be
De naam van deze website blijft ongewijzigd maar de inhoud is veranderd. De federatiesite "www.wandelsportvlaanderen.be" blijft net zoals vroeger bestaan, maar zit in een nieuw jasje. De site is er vooral voor de leden en clubbestuurders. Je vindt er voornamelijk info rond het lidmaatschap, wandeltochten organiseren, opleidingen en zo voort. Ook het laatste federatienieuws volg je hier op de voet.

www.wandel.be
Het nieuwe contentplatform "wandel.be" is er voor iedereen die wil geรฏnspireerd worden
rond wandelen. Hier vind je ook de wandel.be kalender (vroegere Walking in Belgium kalender) en vele blogs rond wandelroutes, wandelreizen, gezondheid en uitrusting.
Wandelaars kunnen vanaf nu in de beste omstandigheden op zoek gaan naar alle wandelorganisaties uitgaand van de lokale wandelverenigingen. Je vindt er ook een overzicht van alle Vlaamse wandelclubs en het laatste wandelnieuws.
Belangrijk: als je een uitslag wil zien, ga naar 'Waar wil je wandelen?' en kies voor het instellen van filters. Dan kan je mits het inbrengen van de datum (ook in het verleden) en provincie b.v. de uitslagen zien alsook het klassement (Margrietestappers zitten in afdeling 3). Mits het inbrengen van begin- en einddatum kan je alle uitslagen van een bepaalde periode inkijken.

Wat het klassement betreft, kunnen we vermelden dat ons bestuur daar geen belang aan hecht. We hebben ook al ondervonden dat er onterechte inschrijvingen gebeuren. Wij schrijven bijvoorbeeld onze medewerkers niet in als wandelaars tijdens onze wandeltochten.
facebookย 
Email Marketing Powered by MailPoet